o-charts

Vectori kartat OpenCPN:lle

English - Español - Français - Deutsch - Nederlands - Norsk - Svenska - Eesti - Suomi - Polski


S-63 -käyttäjäluvan (UserPermit) ehdot

Käyttäjäluvan, asennusluvan ja S-63 -karttojen asentaminen.

steps

 1. Järjestelmä tarkoittaa konetta, jossa käytät OpenCPN:ää. VAR:lta (S-63 chart Value Added Reseller = hyväksytty jälleenmyyjä) tiettyyn järjestelmään lisensoidut kartat toimivat ainoastaan siinä. Lataa ja asenna S-63 -lisäosa (vain OpenCPN 4.6 ja uudemmat versiot).

  1. OpenCPN:ssä valitse: Asetukset → Lisäosat → S63 ja ota se käyttöön valitsemalla “Käytä”. Valitse OpenCPN:ssä seuraavaksi: Asetukset → Kartat→ S63 -kartat→ Avaimet/luvat välilehti ja klikkaa “Luo järjestelmän tunnistetiedosto…”.

  2. Mene o-charts -kauppaan ja osta käyttäjälupa (UserPermit).

  3. Mene My S-63 UserPermits sivulle ja luo asennuslupa (InstallPermit) lataamalla edellä luomasi järjestelmäntunnistetiedosto ja liittämällä se ostamaasi S-63 -käyttäjälupaan.

  4. Mene valitsemasi VAR:n verkkokauppaan ja lisensoi tarvitsemasi S-63 -kartat käyttämällä ostamaasi OpenCPN S-63 -käyttäjälupaa. Jos VAR pyytää sinulta “HW-ID”:tä, voit ohittaa kysymyksen.

  5. Lataa ja pura ostamasi S-63 -karttatiedostot valitsemaasi hakemistoon (esim. C:\Kartat\S63). Tiedostojen pitäisi sisältää hakemisto ROOT-ENC, joka sisältää karttasolut sekä PERMIT.txt tiedoston ja soluluvat.

  6. OpenCPN:ssä valitse: Asetukset → Kartat→ S63 -kartat→ Avaimet/luvat välilehti. Klikkaa Uusi käyttäjälupa… -painiketta ja syötä ostamasi käyttäjälupa. Klikkaa Uusi asennuslupa… -painiketta ja syötä luomasi asennuslupa.

  7. OpenCPN:ssä valitse: Asetukset → Kartat→ S63 -kartat→ karttasolut välilehti. Asenna soluluvat klikkaamalla Tuo soluluvat… -painiketta ja valitse Permit.txt tiedosto hakemistosta, minne purit ostamasi kartat. Lisää OpenCPN:ään S63 -kartat klikkaamalla Tuo kartat/päivitykset… -painiketta ja valitsemalla ENC_ROOT hakemisto.

  8. OpenCPN luo tarvittavat eSENC tiedostot, minkä jälkeen kartat ovat käytettävissä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miksi S-63 -karttoja?

S-63 -kartat ovat virallisia ja yleisesti parhaiten päivitettyjä karttoja. Huviveneilymarkkinoilla tarjolla olevien karttaplottereiden vektorikartat ovat näiden johdannaisia (jotkut saattavat sisältää joitain lisäominaisuuksia).

Miksi minun täytyy maksaa käyttäjäluvasta (UserPermit)?

Joudumme ylläpitämään järjestelmää ja vastaamaan IHO:lle pysyvästä kulusta. Kulut pyritään pitämään mahdollisimman alhaisina. Jos alamme tuotamaan voittoa, suorituksia palautetaan OpenCPN:lle.

Kuinka moneksi järjestelmäksi “dual boot”-järjestelmä lasketaan?

Kukin hw/sw-yhdistelmä on yksi järjestelmä ja vaatii oman asennusluvan (InstallPermit).

Entä jos asennan ohjelman virtuaalikoneeseen?

Se ei toimi. Olemme estäneet järjestelmän kloonaamiselta.

Jouduin asentamaan käyttöjärjestelmäni uudelleen. Nyt asennuslupa ei ole enää voimassa.

Luo uusi asennuslupa.

PC:ni lakkasi toimimasta. Voinko asentaa karttani uuteen koneeseen?

Kyllä, ja tässä tapauksessa se “maksaa” sinulle asennusluvan uuteen koneeseesi.

Mitä S-63 -kartat maksavat (ja miksi ne ovat joskus todella kalliita)?

Paikalliset HO:t ovat määritelleet karttojen vähittäismyyntihinnan. Heidän asiakkaitaan ovat kuljetusteollisuus ja viralliset tahot kuten hallinto - ei vapaa-ajan markkinat. Em. syistä harvat huviveneilijät käyttävät S-63 -karttoja. Meidän täytyy tehdä paljon lobbausta saadaksemme paremmat ratkaisut ja halvemmat hinnat. Apu henkilöiltä, joilla on sopivat kontaktit, on tervetullutta.

Tilapäinen lisenssini vanhenee. Mitä sitten tapahtuu?

Kartat eivät katoa, mutta näytölle ilmestyy varoitus vanhentuneista kartoista.

OpenCPN on avoimen lähdekoodin sovellus. Missä on lisäosan lähdekoodit?

S-63 -karttoja käytettäessä joudumme varmistamaan että salaamattomista karttasoluista ei ole kopioita ohjelman suorituksen aikana. Tämän vuoksi lisäosa koostuu avoimesta lähdekoodista ja binääriosasta. Vastaavia ovat kaupalliset BSB4- tai nv-chart -lisäosat.